Borkóstoló és akvarell workshop

Paint it - Taste it | borkóstoló akvarell workshop

Megvan az a kép, amikor a festő – miután órákon át nyálcsorgatva pingált a vászon előtt – végre nekiesik az előtte álló gyümölcsöstálnak? Jól figyelj, mert most te is részese lehetsz ennek az élménynek – csakhogy nem gyümölcsöstálat, hanem borokat festünk!

A borkóstoló akvarell workshopon néhány pohárka bor mellett ellazulhatsz és utat engedhetsz a benned rejlő kreativitásnak – és persze megtanulhatod az akvarell bevezető lépéseit, a végén pedig egy általad festett borkóstolós kompozícióval távozhatsz.

KI TARTJA A WORKSHOPOT?

Sebők Orsi, aki Imelda Green’s néven több éve illusztrál, és már több akvarell workshopot is tartott. A technikát autodidakta módon tanulta, amiről blogot vezet, kedvenc témái a növények és az állatok. A munkáiról instagramon vagy a honlapján tájékozódhatsz.

Rátkai Mihálytól mindent megtudhatsz, ami a borokkal kapcsolatos. Mihály évek óta bortúrákat visz Etyekre, de a borok iránti érdeklődése több évtizedre nyúlik vissza.

HOGYAN ZAJLIK A WORKSHOP?

A workshop során festő és borkóstoló blokkok váltják egymást. A festés során megtudhatod, hogy

milyen anyagokat érdemes használni? Akvarell esetén már az elején nagyon félrecsúszhat a munka, ha nem a megfelelő anyagokat használod. Beszélünk festékekről, papírokról, ecsetekről.

hogyan keverd a színeket? Bár egyszerűnek tűnik, a színek világa egészen komplex. Ebben a részben megtudhatod, hogyan érdemes keverni a színeket úgy, hogy természetes hatású legyen az eredmény!

milyen effektek vannak az akvarellben? Kipróbálunk néhány egyszerű trükköt, amivel megtanulod kontrollálni az amúgy viszonylag öntörvényű akvarellt.

hogyan fesd meg a borkóstolós kompozíciót? A tanult technikákkal lefestjük a szőlőt, sajtokat, és persze a borokat, amiket kóstolunk.

A festést borkóstolással szakítjuk meg, és az alkotással párhuzamosan elcsipegetjük a modellekként használt sajtokat, borokat. Egy-egy festőblokk között mindent megtudhatsz az adott borról, illetve az is kiderül, melyik nassolnivalóval érdemes párosítani.

MIKOR, HOL, MENNYIÉRT?

Időpont: Március 7. (csütörtök) 18.00-21.00
Helyszín: A workshopot a Workshop Stúdióban tartjuk Budán, egy gyönyörű villában, nyugodt környezetben.
Cím: 1126 Budapest, Németvölgyi út 5.
Ár: 20.000 Ft/fő (2 fő foglalása esetén 17.000 Ft/fő), amely tartalmazza:

  • a workshop részvételi díját
  • a festéshez használt anyagokat, amelyeket haza is vihetsz
  • 4 féle bort, és a hozzájuk kóstolt sajtokat

A workshopot minimum 4 fő esetén tartjuk meg.

HOGYAN JELENTKEZHETSZ A WORKSHOPRA?

Töltsd ki az alábbi űrlapot az adataiddal. Ezt követően azonnal küldjük neked emailben a díjbekérőt. Ha ketten jöttök, a megjegyzés rovatba írd, hogy „2”. Ha egyedül jössz, ezt a mezőt hagyd üresen.

Jelentkezem a Paint it – Taste it | borkóstoló akvarell workshopra
(a workshop ára: 20.000 Ft)

* kötelező mező


Adatvédelem