Barion Pixel
Blog post

Vissza a suliba! – letölthető tervező

A szeptember eleje hozzám hasonló írószermániásoknak igazi ünnep: a papírboltok tele vannak szebbnél szebb füzetekkel, naptárakkal. Ha azonban igazi papírbolt-őrült vagy, akkor arra is hajlamos lehetsz, hogy túl finnyás legyél: semmi nem pont olyan, amilyennek elképzelted.

Természetesen a filofaxok, bullet journal-ök és társaik engem sem hagynak egészen hidegen, de végül úgy döntöttem, a kreativitásomra nem a tervezőm dekorálásánál van szükség. Mindazonáltal szeretem a szép tervezőket, úgyhogy (én is) megalkottam a sajátomat.

Munka mellett blogolni, illusztrálni, esetleg suliba járni nem éppen leányálom, és pontos tervezést igényel, ha nem akarom, hogy elöntsön a pánikroham. Nagyon sokszor fordul elő, hogy előre nem látott megrendelések, feladatok csúsznak be, így kellően rugalmasnak kell lennem, ugyanakkor nem szeretném elhanyagolni az olyan prioritásokat, mint a blog.

Így működik

A day in the garden - downloadable planner pages

A rendszer hosszú hónapok munkája alatt alakult ki: a legtöbbször nem látom előre, hogy melyik hónap melyik napján fogok bizonyos dolgokat elvégezni, máskor csak az adott hét teendőit tudom belőni, azt nem, hogy melyik napon kerül rájuk sor. Így aztán első körben létrehoztam egy listát a havi teendőknek. Ez arra szolgál, hogy például már szeptemberben felírhassam: igen, decemberben majd valamikor keresnem kell a könyvelőt.

Amikor közeledik az adott hónap, akkor elkezdek pánikba esni, hogy hogyan fogom elvégezni ezt a millió teendőt, ilyenkor veszem elő a heti teendők című lapot. A havi teendőket szépen beosztom a hónap egyes heteire, így már emészthető mennyiségű feladat jut egy adott periódusra.

Végül vasárnap esténként vagy hétfő reggelenként előveszem a napi tervezőmet, ilyenkor az arra a hétre előirányzott tennivalókat osztom be a hét egyes napjaira, így mindig csak azzal kell foglalkoznom, ami az adott napra szól.

Szimpatikus? Használd te is!

A day in the garden - downloadable planner pages

Az időbeosztást illetően mindenkinek más bevált módszere van, de ha szimpatikusnak találod a rendszeremet, akkor most veled is megosztom. Én ugyan keverem a digitális és a kézzel írt változatokat, de ezúttal papír – pontosabban letölthető formátumban állítottam elő. A csomagban három A5 méretű nyomtatható lapot találsz, egy havit, egy hetit és egy napit. Mindenből annyit tudsz nyomtatni, amennyire szükséged van. Ha filofaxos vagy, nyugodtan befűzheted a terveződbe, ha pedig nem, akár a falra is kitűzheted emlékeztetőnek, legalább egy kis kerti hangulatot csempészel a hétköznapokba. :)

A tervezőt a blogkönyvtárból tudod letölteni, amelyhez a jelszót a hírleveleimben találod. Ha még nem vagy tagja a levelezőlistának, iratkozz fel itt a bejegyzés alatt, és már küldöm is a jelszót!

Neked milyen jellegű tervező vált be? Írd meg kommentben!


Comment (1)

  • Dajka Dóra

    január 29, 2020 at 6:54 du.

    Szia! Köszönöm , hogy tag lehetek!

Post a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous Post

Next Post

Adatkezelési tájékoztató | Általános Szerződési Feltételek