Barion Pixel
Blog post

Zöld küllő – ÚJ MADARAS SOROZAT | letölthető színező #25

Egy kedves követőm javaslatára készült el az idei új színező sorozat: 2022-ben színes madarakat fogunk készíteni a közös LIVE festéseken! A madarak mind köthetődnek majd Magyarországhoz, elsőként pedig nem más kerül terítékre, mint az év madara, a zöld küllő.

Erről a harkályféléről csak pár éve tudtam meg, hogy egyáltalán létezik, mikor az első Bodza-könyvet illusztráltam – egyébként több madárfaj fel fog bukkanni a sorozatban, amiknek az ismeretét ennek az illusztrációs munkának köszönhetem.

A zöld küllőről bővebben is olvashatsz a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapján.

A festés 2022. 02. 27-én (vasárnap) lesz, a szokásos 16.00 órás (CET) kezdéssel, de visszanézhető marad, ha nem tudnál részt venni rajta.

Így csináld

Először töltsd le a színezőt a blogkönyvtárból. Ehhez fel kell iratkoznod a hírlevélre, és pár percen belül (amint visszaigazoltad a feliratkozást) már meg is kapod a jelszót, ami a blogkönyvtár eléréséhez szükséges. (Ha nem kapod meg, a Spam vagy Promotions mappában is nézz körül, illetve a jelszó a feliratkozást megerősítő oldalon is ott van). Ha már feliratkoztál, a jelszót megtalálod az utolsó hírlevél alján.

Zöld küllő | madaras színező | akvarell festés kezdőknek

Nyomtasd ki a színezőt. A letöltött fájl egy PDF, amin A4 méretben szerepel a madár. Ha kisebben vagy nagyobban szeretsz dolgozni, nyugodtan nyomtasd más méretben.

Ha akvarellel festesz, figyelned kell, hogy akvarell papíron dolgozz, ehhez két opciód van:

  1. egyből akvarell papírra nyomtatod a sablont. Ekkor arra kell figyelned, hogy ne legyen túl vastag a papír, 180 grammnál vastagabb papírt már nem biztos, hogy elvisz a nyomtató.
  2. kinyomtatod a sablont fénymásoló papírra, majd lightbox (ablak) vagy indigó segítségével átrajzolod a kedvenc akvarell papírodra.

Ha nem akvarellel dolgozol, akkor is mindig figyelj rá, hogy az általad választott médiumnak megfelelő papíron dolgozz.

Most már nincs más hátra, mint részt venni a közös festésen és megosztani a kész alkotást! Ha kiteszed az instagramra, mindenképp jelölj meg @imeldagreens néven, vagy küldd el a munkádat emailben/facebookon keresztül.

Post a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous Post

Next Post

Adatkezelési tájékoztató | Általános Szerződési Feltételek