Barion Pixel
Blog post

Búbosbanka – letölthető színező #26

Lassan itt a hónap vége, ismét érkezik a közös festés! Márciusban Izrael nemzeti madara, a búbosbanka várja, hogy ecsetvégre kapjuk. Ha minden igaz, lassacskán a természetben is megfigyelheted őket, mivel márciustól szeptemberig Magyarországon is sok példány fészkel nálunk.

Festés szempontjából a búbosbanka nagyon izgalmas madár lehet, mivel ha kinyitja a szárnyát, egész más karaktere lesz, mintha összecsukja – első sorban a sok fekete foltnak köszönhetően, ami a szárny összecsukott formájában kevésbé szembeötlő. Emellett a kis taraját is sokféle állásban el lehet kapni, ezért a madárrajongók sok különböző vázlatot készíthetnek róla.

A búbosbankáról bővebben is olvashatsz a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapján.

A festés 2022. 03. 27-én (vasárnap) lesz, a szokásos 16.00 órás (CET) kezdéssel, de visszanézhető marad, ha nem tudnál részt venni rajta.

Így csináld

Először töltsd le a színezőt a blogkönyvtárból. Ehhez fel kell iratkoznod a hírlevélre, és pár percen belül (amint visszaigazoltad a feliratkozást) már meg is kapod a jelszót, ami a blogkönyvtár eléréséhez szükséges. (Ha nem kapod meg, a Spam vagy Promotions mappában is nézz körül, illetve a jelszó a feliratkozást megerősítő oldalon is ott van). Ha már feliratkoztál, a jelszót megtalálod az utolsó hírlevél alján.

Búbosbanka | madaras színező | akvarell festés kezdőknek

Nyomtasd ki a színezőt. A letöltött fájl egy PDF, amin A4 méretben szerepel a madár. Ha kisebben vagy nagyobban szeretsz dolgozni, nyugodtan nyomtasd más méretben.

Ha akvarellel festesz, figyelned kell, hogy akvarell papíron dolgozz, ehhez két opciód van:

  1. egyből akvarell papírra nyomtatod a sablont. Ekkor arra kell figyelned, hogy ne legyen túl vastag a papír, 180 grammnál vastagabb papírt már nem biztos, hogy elvisz a nyomtató.
  2. kinyomtatod a sablont fénymásoló papírra, majd lightbox (ablak) vagy indigó segítségével átrajzolod a kedvenc akvarell papírodra.

Ebben a videóban 5 technikát mutatok a sablonok akvarell papírr történő átmásolására.

Ha nem akvarellel dolgozol, akkor is mindig figyelj rá, hogy az általad választott médiumnak megfelelő papíron dolgozz.

Most már nincs más hátra, mint részt venni a közös festésen és megosztani a kész alkotást! Ha kiteszed az instagramra, mindenképp jelölj meg @imeldagreens néven, vagy küldd el a munkádat emailben/facebookon keresztül.

Post a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous Post

Next Post

Adatkezelési tájékoztató | Általános Szerződési Feltételek