Barion Pixel
Blog post

Vörösbegy – letölthető színező #35

Bár már január van, még visszakacsintunk egy kicsit a decemberre és az ünnepi időszakra egy közös festés erejéig: a hétvégén ugyanis vörösbegy festésére invitállak.

A vörösbegyet mindig a karácsonyhoz kötöttem fejben – és most már azt is tudom, hogy miért: az angoloknál (ahol amúgy is nagyra tartják a vörösbegyet), a karácsonyi képeslapot hozó postásokat „robinnak” azaz vörösbegynek hívták, mivel vörös kabátot viseltek.

A kutatás során egy másik érdekességre is fényt derítettem: bár egész évben megfigyelhető nálunk, a vörösbegy valójában vonuló madár. Azok az egyedek, akik télen csipegetnek nálunk, északabbi vidékről jönnek.

Ha többet is megtudnál erről a madárról, a Magyar Madártani Egyesület honlapján találsz több információt.

A vörösbegy festést élőben közvetítem a Youtube-csatornámon 2023. 01. 08-án (vasárnap) 16.00 órás (CET) kezdéssel, de ha nem tudnál részt venni rajta, a videó visszanézhető marad.

Így csináld

Először töltsd le a sablont a blogkönyvtárból. Ehhez fel kell iratkoznod a hírlevélre, és pár percen belül (amint visszaigazoltad a feliratkozást) már meg is kapod a jelszót, ami a blogkönyvtár eléréséhez szükséges. (Ha nem kapod meg, a Spam vagy Promotions mappában is nézz körül, illetve a jelszó a feliratkozást megerősítő oldalon is ott van). Ha már feliratkoztál, a jelszót megtalálod az utolsó hírlevél alján.

Vörösbegy | madaras színező | akvarell festés kezdőknek

Nyomtasd ki a színezőt. A letöltött fájl egy PDF, amin A4 méretben szerepel a madár. Ha kisebben vagy nagyobban szeretsz dolgozni, nyugodtan nyomtasd más méretben.

Ha akvarellel festesz, figyelned kell, hogy akvarell papíron dolgozz, ehhez két opciód van:

 1. egyből akvarell papírra nyomtatod a sablont. Ekkor arra kell figyelned, hogy ne legyen túl vastag a papír, 180 grammnál vastagabb papírt már nem biztos, hogy elvisz a nyomtató.
 2. kinyomtatod a sablont fénymásoló papírra, majd lightbox (ablak) vagy indigó segítségével átrajzolod a kedvenc akvarell papírodra.

Ebben a videóban 5 technikát mutatok a sablonok akvarell papírra történő átmásolására.

Ha nem akvarellel dolgozol, akkor is mindig figyelj rá, hogy az általad választott technikának megfelelő papíron dolgozz.

Most már nincs más hátra, mint részt venni a közös festésen és megosztani a kész alkotást! Ha kiteszed az instagramra, mindenképp jelölj meg @imeldagreens néven, vagy küldd el a munkádat emailben/facebookon keresztül.

Comments (2)

 • Eva

  január 24, 2023 at 9:53 du.

  Szia! Én Angliában élek, csak el akartam mondani neked, hogy a postások még mindig piros kabátot viselnek. :)
  Üdv.
  Évi

  1. Imelda

   február 8, 2023 at 3:48 du.

   De menő! Köszi, hogy megírtad! :)

Post a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous Post

Next Post

Adatkezelési tájékoztató | Általános Szerződési Feltételek