Barion Pixel

5 külföldi illusztrátor, akit követek

5illustrators_hu

Olyan sok tehetséges illusztrátor van jelen az interneten, hogy néha egészen kicsinek érzem magam, és kedvem lenne feladni az egészet. Sokan azonban nagyon inspirálóak, és ahelyett, hogy azt érezném: „én ilyet úgysem tudok soha” inkább kedvem támad előkapni a papírt és a festőkészletet. Most bemutatok a kedvenceimből párat és azt is elmondom, miért kedvelem őket.

1. Oana Befort

Oana volt az első olyan illusztrátor, akinek a honlapjára rendszeresen kezdtem visszalátogatni. Csodaszépek a munkái és egyedi a stílusa, de ez önmagában sok más interneten jelenlévő illusztrátorra is igaz. Amit az ő munkáiban nagyra becsülök, az egyrészt a sok természeti, virágos-állatos motívum, másrészt a csodálatos fotók. Kevés ennyire egységes Instagram lapot láttam, a munkái közé pedig gyakran személyes fotókat is csempész.

oana_befort

 

2. Holly Exley

Holly egy viszonylag „rajzos” stílusban festő  angol illusztrátor, akivel a youtube-on találkoztam először. Nagyon érdekes volt látni, hogyan telik egy profi illusztrátor egy napja, vagy hogy mik a kedvenc eszközei, milyen festéket, ecsetet használ. Emellett tetszik az a hozzáállás, hogy a pénzes megrendelések mellett a saját maga kedvéért személyes projektet is futtat. Ilyen például a jobb oldalon található rajz, ami a „Women who own it” azaz „Nők és személyes tárgyaik” projekt egyik darabja, amelyen Beatrix Potterhez köthető tárgyak látszanak.

holly_exley

 

3. Ellen Lambrichts

Ellen Belgiumból származik, munkáira a Facebookon bukkantam. Mivel én nem vagyok a színes ceruza nagy barátja, egészen elképedtem, hogy milyen remek dolgokat lehet létrehozni ezzel az alattomos eszközzel, a limitált színhasználat pedig igazi jolly-joker. Ellen egyébként még a karrierje kezdetén jár, de már első saját könyvének kiadásán dolgozik. Nagy kedvencem a híres írókról készült sorozata, ezek közül látszik egy a bal alsó sarokban.

ellen_lambrichts

 

4. Emma Block

Emma ugyan Angliából küldi ezeket a nagyon csajos, nagyon kedves printeket, de a franciás báj egyikről sem hiányzik. Emma könyveket is illusztrál (ld. jobb alsó sarokban, The adventures of Miss Petitfour), de az igazi kedvencem az, mikor élőben rajzol. Ez annyit tesz, hogy vásárokon leül, és 15 perc alatt összedob a modellről egy hangulatos portrét (megrendelésre). Kicsit olyan ez, mint mikor a Balatonon megrajzolják a portrédat szénnel, csak sokkal-sokkal vagányabb, gyorsabb és helyesebb a végeredmény.

emma_block

 

5. Zafouko Yamamoto

Bár a neve talán nem mond sokat erről az illusztrátorról (ahogyan a honlapján sem árul el sokat magáról azon kívül, hogy görög), a képei viszont annál többről mesélnek. Azért szeretem ezeket a rajzokat, mert hihetetlenül közel állnak a tényleges gyerekrajzokhoz, mégis azonnal látszik, hogy a készítőjük teljesen profi. A rajzokat kézi és digitális technika ötvözésével készíti el, a hangulatuk pedig egészen egyedülálló (a görög napsütéses sztereotípiától pedig igencsak távol állnak, nagy örömömre).

zafouko_yamamoto

Köszönöm az alkotóknak, hogy engedélyt adtak a képek felhasználására.

Comments (2)

  • Instagram-illusztrátorok – IMELDA GREEN'S

    március 6, 2017 at 12:39 du.

    […] hónapja már meséltem pár olyan illusztrátorról, akiknek folyamatosan figyelem a munkásságát, emellett azonban akad jó néhány kedvenc, akiket […]

  • 3 klasszikus illusztrátor karácsonyra – IMELDA GREEN'S

    december 7, 2017 at 8:38 de.

    […] rajongója vagyok a modern, néha már minimalista illusztrációknak, decemberben azonban gyakran előfordul, hogy gyermeki áhítattal merülök el néhány klasszikus […]

Post a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous Post

Next Post

Adatkezelési tájékoztató | Általános Szerződési Feltételek