Barion Pixel

7 ötlet az alkotásod praktikus felhasználására

use_artwork_blog_hu

A két vers megírása közt koplaló költő története már kellőképpen beépült a tudatunkba ahhoz, hogy az „asztalfióknak ír” szófordulattá váljon. Na de mi van az „asztalfióknak festőkkel”? Aki szívesen alkot, az tudja, hogy ami a papírra kerül, az nem feltétlenül alkalmas arra, hogy egy galériában kiállítsák – és nem feltétlenül azért, mert ne lenne elég jó, hanem mert nem egy „festmény”. Hanem mondjuk egy firka, vagy illusztráció, vagy bármi, amit egyszerűen nem szokás kirakni a falra. Ettől persze Te nyugodtan kirakhatod (kit érdekel, mit szokás?!), akad azonban néhány másik mód is arra, hogy ezek a vagány rajzok ne a fiók mélyén végezzék. Et voilá:

1. Printek

Ebben az esetben tulajdonképpen csak arról van szó, hogy a beszkennelt alkotást méretre szabjuk, azaz esetleges digitális utómunkát követően adott méretű virtuális papírra helyezzük, és már mehet is a nyomdába. Készülhet belőle képeslap, vagy akár A2-es poszter is, olyan méretben nyomtatod ki, amilyenben szükséged van rá.

2. Füzetborító papírbolt-őrülteknek

Ha már printekről szóltam, a megfelelően előkészített printből remek füzetborítót készíthetsz. Ilyen aztán tuti nem lesz másoknak!

notebook_cover_blog

Ez a füzet egy korábbi színezőmből készült egy kis számítógépes manipulálással.

3. Idézetek a falon

Az idézetek remek inspirációként szolgálhatnak, vagy egy sötét pillanatban mosolyt is csalhatnak az arcodra. Miért ne egészítenéd ki a remekműved egy-két jól megválasztott mondattal? Egy illusztrációnak bámulatos plusz tartalmat adhat egy-egy szó, de egy ismétlődő minát is remekül feldobhatsz vele.

4. Táska-bögre-párna

A fotóipar igencsak nagy hasznot húz a kisunokás-kutyás-macskás haszontárgyak nyomásából, a lehetőség tehát adott: nyomtasd a munkád vászonszatyorra! Hidd, el, százszor stílusosabb lesz, mintha egy fotót nyomtattál volna rá, ráadásul ugyanolyan személyes ajándék válhat belőle!

canvas_bag_blog2

Saját alkotásból készült minta vászontáskán.

5. Háttérkép monitorra vagy telefonra

Személyes kedvencem, amivel már találkozhattatok a letölthető naptáraimon. Ehhez persze figyelembe kell venned, hogy milyen képernyőre dolgozol: fontos tudnod a méretarányt, illetve hogy a képernyőn milyen állandó elemek hol vannak jelen. Kicsit kellemetlen, ha a telefonod pont a tündérke barátságosan vigyorgó arcán jeleníti meg a dátumot és időt.

6. Falinaptár

Ebben az esetben nem idézetekkel, hanem egy naptársablonnal kell kiegészítened a munkád, és már mehet is a nyomdába. Különösen jó karácsonyi ajándék válhat belőlük, ha találsz a munkáid közt 12 darabot, amik kellőképpen összepasszolnak. Az interneten sok naptársablon áll rendelkezésre, amiket digitálisan pár perc alatt hozzá lehet biggyeszteni az alkotáshoz.

7. A legvagányabb tetkó

Mennyire vagány az, ha a saját festményedet viseled a bőrödön? No persze nem (feltétlenül) kell magadra varratnod, a táskák-bögrék-párnák mellett már ideiglenes tetoválást is készítenek egyes nyomdákban. Miért ne gyönyörködhetne az egész világ a Te alkotásodban?

tatoo_rose

Kép forrása

+tipp: ezeket az ötleteket úgy is alkalmazhatod, hogy a gyerkőc rajzait használod fel! A gyerekrajzok már Angelina Jolie menyasszonyi ruháján is elképesztően jól néztek ki, egy sárkányos vagy királylányos füzet láttán pedig minden nagymama elolvad.

A fenti tippek nagy része igényel egy minimális tudást a digitális képszerkesztésben. Ha ebben Te még nem vagy jártas, akkor se add fel, terveim szerint ugyanis elindul majd egy (nulláról) kezdő képszerkesztő kurzus itt, Imelda blogján. Ha szívesen részt vennél ezen az ingyenes email-tanfolyamon, íratkozz fel a hírlevelemre, hogy értesíteni tudjalak, mikor elindul.

Ti mit kezdtek az elkészült alkotásaitokkal?

Comments (2)

  • Inspiring Clicks #8 – Október ’16 – Daily Dorothy

    január 7, 2017 at 11:09 de.

    […] Imelda Green’s Handmade Products Íme egy remek cikk azoknak az alkotóknak, akik nem csak a fióknak szánják a kreálmányaikat. […]

  • Letölthető ajándékkísérők – így zajlott a decemberi kreatív kihívás – IMELDA GREEN'S

    december 22, 2017 at 5:02 du.

    […] a kezed alatt, ugyanakkor kár lenne az asztalfiókban rejtegetni a szebbnél szebb kreációkat. Rengeteg ötletet találhatsz az alkotásod praktikus felhasználására, én azonban úgy döntöttem, hogy idén a […]

Post a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous Post

Next Post

Adatkezelési tájékoztató | Általános Szerződési Feltételek