Barion Pixel
Blog post

Nyomtatható kreativitás mérő

Így karantén idején különösen megérzem azt,ami járványmentes időszakban is fel-felmerül bennem: hogy a kreativitás nem állandó. Vannak motiváltabb időszakok, amiket aztán felváltanak a passzívabb, befelé figyelő periódusok.

Ezekben a kevésbé lelkes időszakokban sokszor piszkálom magam azzal, hogy „lusta vagyok” és hogy „szedjem már össze magam.” Pedig ha tudatosan átgondolom, tudom, hogy ez a fajta ingadozás a motiváltságban nem hogy normális, hanem szükséges is ahhoz, hogy a kreativitás aztán kibontakozhasson az aktívabb időszakokban.

Nem rég – pont egy aktív hullám idején – megcsapott a felismerés, hogy ez is úgy váltakozik, mint a holdfázisok. Nem feltétlen a Holddal egy időben, de a párhuzam mégis ott van és egyértelmű. Teliholdnál csak úgy sugárzunk a kreativitástól, újholdnál pedig a ceruzát sem bírjuk felemelni. Éppen ezért készítettem egy kreativitás mérőt, ami abban segít, hogy tudjam követni, milyen fázisban is tartok épp, és így türelmesebb legyek magammal.

Ezt a kreativitás mérőt most veled is megosztom, hátha sikerül hozzájárulnom egy egészségesebb kreatív folyamathoz.

Hogyan működik a kreativitás mérő?

Ezen a képen a holdfázisokat láthatod, amik az éppen akutális kreativitás szintedet jelképezik. A kép közepét kiszúrtam egy tűvel, majd egy drót és egy régi gomb segítségével mutatót varázsoltam a kreativitás órámra. Ezek után a mutatót éppen az aktuális pozícióba tudom tekerni. Ha csak úgy kicsattanok a motiváltságtól, akkor a telihold felé fordítom, ha pedig kezdek fáradni, elindítom a mutatót az újhold irányába.

Mivel a gombom viszonylag nehéz, ezért a lap hátulján maszkoló szalaggal rögzítettem a drótot, de ezt bármikor visszaszedhetem és így tudom módosítani az óra állását.

A készítés pontos folyamatát az alábbi videón láthatod.

Nyomtass magadnak kreativitás mérőt!

A kreativitás mérő számlapját feltettem a blogkönyvtárba, ahonnan ingyenesen le tudod tölteni. A blogkönyvtár eléréséhez fel kell iratkoznod a hírlevélre, és pár percen belül már meg is kapod a jelszót, ami a belépéshez szükséges. (Ha nem kapod meg, a Spam vagy Promotions mappában is nézz körül). Ha már feliratkoztál, a jelszót megtalálod az utolsó hírlevél alján.

Nyomtasd ki a képet, majd készíts rá mutatót. Ehhez használhatod az én technikámat, de készítheted papírból milton kapoccsal, vagy akár gemkapocsból is, sőt, nyomtathatod több példányban és rajzolhatsz is rá.

Ha elkészültél, nincs más hátra, mint felszerelni a kész képet az íróasztalod fölé. Ezzel az órával talán tudatosabban tudod kezelni, hogy nem mindig egy fordulatszámon pörögsz, és hogy ezzel nincs semmi probléma. Légy kedves magadhoz!

Ha kiteszed a képet, kérlek oszd meg velem is! Fotózd le és küldd el nekem emailben/facebookon/instagramon keresztül.

Post a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous Post

Next Post

Adatkezelési tájékoztató | Általános Szerződési Feltételek