Barion Pixel
Blog post

Kövirigó – letölthető színező #30

Az utóbbi pár hét kihívásai miatt megint egy hét késésben, de érkezik a Youtube-festés! Július hónapra a kövirigót választottam, annak ellenére, hogy lényegében már alig látni nálunk. Régebben sokat költött a hegyes-sziklás vidéken, de mára gyakorlatilag eltűnt Magyarországról.

A kövirigóval – mint több madár fajjal is – a Bodza-könyvek illusztrálásakor találkoztam először, és azonnal megfogott a csoda színe. A narancs hasa és acélkék háta nagyon szép kontrasztot adnak, így már alig vártam, hogy nekilássak egy élő festés keretei között.

A kövirigóról bővebben is olvashatsz a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapján.

A kövirigót élőben fogom megfesteni a Youtube-csatornámon 2022. 08. 07-én (vasárnap) 16.00 órás (CET) kezdéssel, de ha nem tudnál részt venni rajta, a videó visszanézhető marad.

Így csináld

Először töltsd le a sablont a blogkönyvtárból. Ehhez fel kell iratkoznod a hírlevélre, és pár percen belül (amint visszaigazoltad a feliratkozást) már meg is kapod a jelszót, ami a blogkönyvtár eléréséhez szükséges. (Ha nem kapod meg, a Spam vagy Promotions mappában is nézz körül, illetve a jelszó a feliratkozást megerősítő oldalon is ott van). Ha már feliratkoztál, a jelszót megtalálod az utolsó hírlevél alján.

Kövirigó | madaras színező | akvarell festés kezdőknek

Nyomtasd ki a színezőt. A letöltött fájl egy PDF, amin A4 méretben szerepel a madár. Ha kisebben vagy nagyobban szeretsz dolgozni, nyugodtan nyomtasd más méretben.

Ha akvarellel festesz, figyelned kell, hogy akvarell papíron dolgozz, ehhez két opciód van:

  1. egyből akvarell papírra nyomtatod a sablont. Ekkor arra kell figyelned, hogy ne legyen túl vastag a papír, 180 grammnál vastagabb papírt már nem biztos, hogy elvisz a nyomtató.
  2. kinyomtatod a sablont fénymásoló papírra, majd lightbox (ablak) vagy indigó segítségével átrajzolod a kedvenc akvarell papírodra.

Ebben a videóban 5 technikát mutatok a sablonok akvarell papírra történő átmásolására.

Ha nem akvarellel dolgozol, akkor is mindig figyelj rá, hogy az általad választott technikának megfelelő papíron dolgozz.

Most már nincs más hátra, mint részt venni a közös festésen és megosztani a kész alkotást! Ha kiteszed az instagramra, mindenképp jelölj meg @imeldagreens néven, vagy küldd el a munkádat emailben/facebookon keresztül.

Post a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous Post

Next Post

Adatkezelési tájékoztató | Általános Szerződési Feltételek