Őszi dekor – így fess tököt!

painted_pumpkins_blog0_hu1

A tökfaragás hagyományosan októberi program. Mi van azonban akkor, ha ezt már unjuk? Semmi kétség, a tökdekornak millió variációja létezik, itt azonban most egy személyes kedvencet mutatok meg: a tökfestést. A tökfestésben az a jó, hogy nem vagy annyira kiszolgáltatva az eszközöknek, mint a faragásnál: csak egy filcre van szükséged, amivel vicsorgó arcot éppúgy festhetsz, mint indián motívumokat vagy virágokat. Íme tehát egy nagyon rövid leírás arról, hogy mit kell tenned, ha Te is szeretnél tököket díszíteni!

Amire szükséged lesz:

  • viszonylag egyenletes mintázatú dísztök (én kicsivel dolgoztam, de kellő türelemmel ennél jóval nagyobbakat is ki lehet díszíteni)
  • alkoholos filc

painted_pumpkins_blog1

A továbbiakban a feladat nagyon hasonlít a tojásfestésre: annyit kell csak tenned, hogy kitalálod a mintát és rárajzolod a tökre. Érdemes fölülről kezdeni a dekorálást, így egy ismétlődő mintát könnyebben ki lehet osztani egyenletesen.

painted_pumpkins_blog2

A tapasztalatok azt mutatják, hogy minél kisebb a tök, annál vékonyabb filcet érdemes használni. A fehér tollal még sikerült viszonylag finom mintákat varázsolnom a tökre, de a feketével már jobban meggyűlt a bajom, az lehetett volna vékonyabb.

painted_pumpkins_blog3

A kész dísztökök önmagukban is szépek, de jól mutatnak a natúran hagyott tökök mellett is. Néhány terméssel, bogyóval párosítva nagyon hangulatos őszi asztaldísz válik belőlük.

painted_pumpkins_blog4

Ha szívesen értesülnél a további bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre!(Visited 114 times, 1 visits today)
  • 35
    Shares

4 thoughts on “Őszi dekor – így fess tököt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *