Barion Pixel

Élet a felnőtt színezők után

life_after_coloring_books_blog_hu

A felnőtt színezők nem véletlenül hódítanak. Különleges módon segítenek kiszakadni a mindennapi mókuskerékből, az állandóan dolgozó-beszélő elmét pedig elcsendesítik. Eközben azonban annyira befutottak, hogy ha az ember megemlíti ezt a hobbiját, megesik, hogy egy elnéző mosolyt kap válaszul. Vannak viszont alternatív lehetőségek, amik a színezéshez hasonló hatással járnak és különösebb rajztehetséget sem igényelnek. A kreatív relaxálásnak eddig 4 módját próbáltam, és jelenthetem: mind beváltak!

Ismétlődő minták

Ez tulajdonképp a „firkálgatás” kifinomultabb változata. Az ismétlődő minták szépsége, hogy nem igényelnek túl nagy képzelőerőt. Az ember egyszer kitalál egy motívumot, és ezután már csak a manuális munka jön, amíg a papír széléig nem érsz. Az ismétlődő mintás kihívásomról itt olvashatsz bővebben.

illustration_repeat_pattern1_blog

Mandala rajzolás

A mandalának spirituális jelentése van, de emellett rendkívül nyugtató megrajzolni. Itt sincs szükség különösebb rajztudásra, az előzetes körök megrajzolásához pedig használhatunk körzőt. Ezek után már csak mintával kell feltölteni az üres mezőket. Miután elkészült a mandala, nyugodtan ki is színezhetjük, vagy rajzolhatjuk őket egyenesen színes tollal.

life_after_coloring_books_mandala_blog

Buborékfestés

Az egyik legjobb dolog a színezőkben a színekkel való játék. Képzeld el, milyen lenne, ha még a vonalon belül se kéne maradnod és szíved szerint keverhetnéd a színeket! Nos, erre a tökéletes megoldás a vízfesték. Ha nedves felületre festünk, végignézhetjük a színek egybeolvadását, de nagyon szép eredményeket lehet elérni úgy is, ha az új réteg felvitele előtt megvárjuk, hogy a korábban festett réteg megszáradjon. (A buborékfestés áldásos hatásairól korábban itt írtam).

illustration_bubbles_blog

Motívumok az iszlám művészetből

Az iszlám művészet geometrikus motívumaiban van valami egészen különleges fegyelem. Aki tanulmányozni akarja őket (értsd: lerajzolni), annak először meg kell értenie a rendszert, ami sokszor egy ismétlődő struktúra, tehát nem más, mint a már emlegetett ‘ismétlődő minta’ komplexebb változata. Ezeknek a mintáknak a lerajzolása némi agymunkát is igényel, de határozottan megéri a befektetést, a végeredmény ugyanis gyönyörű.

illustration_alhambratiles_blog


Comment (1)

  • Utolsó pillanatos ajándékok kreatívoknak – IMELDA GREEN'S

    december 19, 2016 at 9:56 de.

    […] Orsolya: Pandala-szigetek – mert színezni minden ellenérzés ellenére jó […]

Post a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous Post

Next Post

Adatkezelési tájékoztató | Általános Szerződési Feltételek