Barion Pixel

6 ok, amiért akkor is megéri karácsonyi lapot küldeni, ha nincs időd (+ letölthető képeslapok)

christmas_cards_blog_0_hu

Te is azok közé tartozol, akik az egész karácsonyi cirkuszt, bevásárlást, főzőcskézést a hátuk közepére kívánják, 23-án még dolgoznak, szenteste pedig egyszerűen beesnek a fenyőfa alá? Ha ezek bármelyike igaz rád, akkor valószínűleg égre emelt tekintettel olvasod majd: küldj képeslapot! Itt most azonban egy másik megközelítés következik: küldj képeslapot a saját jólléted miatt! Mindjárt mondom is, hogyan.

Hogy Neki miért jó, az meglehetősen egyértelmű. De ha hiszed, ha nem, számodra is jótékony hatással bír a „csigaposta”. Összegyűjtöttem néhány szempontot, miért.

1. A karácsonyi lapok közt válogatni egy élmény. Ezúttal nem csak a papírboltmániások örülhetnek a szép lapoknak, a karácsonyi képeslapfelhozatal ugyanis végtelen. Az ajándékvásárlással ellentétben (mikor a kedves rokon gondolatát igyekszel kitalálni) a képeslapválasztás nagy öröme, hogy nyugodtan választhatsz a saját ízlésednek megfelelő lapot, a címzett mindenképp boldog lesz, hogy a számlák közt egy valódi levelet is talál.

+tipp: felejtsd el a postahivatalt! Vedd meg a bélyeget mindjárt a papírboltban (kérdezd meg előre, hogy kapható-e), így megúszod az agyzsibbasztó sorbanállást, csupán a postaládába kell bedobnod a levelet.

2. Kiépítesz egy karácsonyi rituálét. Sok fenyőfa-alá-eső bánata, hogy nem tud felkészülni az ünnepre – gyakran hallani december közepén a plázákban elcsigázott vásárlóktól, hogy „nincs karácsonyi hangulatom”… Nem úgy, aki lapot küld! Mivel a képeslapot időben fel kell adni ahhoz, hogy odaérjen, ezért már jóelőre rákészülsz az ünnepre.

3. Kikapcsolódsz, miközben megírod. A kézírás áldásos hatásairól már korábban is szóltam, az ünnepi cirkusz idején azonban egészen felértékelődik egy kis offline nyugalom, miközben a betűket kanyarítod, érzed a tinta szagát és a papír tapintását. Stay mindful!

christmas_cards_blog2

4. Előbb-utóbb te is kapsz! Ha még csak most kezded a képeslapíró hagyományt, akkor idén talán nem, de jövőre szinte biztosan a te postaládádban is lapul majd egy kézzel címzett boríték. Csupán ezért az egy esztelen örömért érdemes levelet írni – arról nem beszélve, hogy a karácsonyi dekoráció szerves részét képezheti egy jó kis levél, amivel aztán még dicsekedhetsz is.

5. Mert a nagyi nem olvas Facebookot! Néhány szuperérzékkel ellátott nagyszülőt kivéve kevesen akadnak az idősebb generációból, akik látják a közösségi médián vagy emailen küldött karácsonyi üdvözletet. A nagyival persze feltehetően találkozol az ünnepek alatt, de ha biztos akarsz lenni benne, hogy a mama a kedvenc süteményeddel vár, akkor érdemes megdobni egy szép képeslappal.

6. A szuper ízlésedről árulkodik. Már-már közhelyszámba megy, hogy egy postai levél mennyivel személyesebb, mint egy email, de mi rejlik ebben? A képeslapban benne van a kézírásod, a tény, hogy milyen szuperérzékeny és kedves vagy, hogy veszed a fáradtságot a levélírásra – no és persze a kép maga beszél a kifinomult ízlésedről!

És ha már a remek ízlésednél tartunk, készítettem egy letölthető képeslapcsomagot, így még a papírboltig sem kell elmenned, hogy elkezd ezt a remek hagyományt. Csupán annyit kell tenned, hogy kinyomtatod a lapokat, kettévágod, majd félbehajtod őket és már mehetnek is a borítékba.

christmas_cards_blog1_hu

Ti szoktatok postai levelet küldeni?


Post a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous Post

Next Post

Adatkezelési tájékoztató | Általános Szerződési Feltételek