Barion Pixel

Kreatívok a nagyvilágban – 5 blogbejegyzés alkotóktól alkotóknak

Round-up of blogposts about creativity

Szó, ami szó, imádom más bloggerek linkgyűjteményeit olvasni. Amikor a kedvenceim összegyűjtik, hogy az adott hónapban milyen cikkeket láttak szívesen, általában szépen félreteszem a posztot, majd este bekuckózok egy teával, és végignézegetem az irományokat. Így aztán csak idő kérdése volt, hogy nálam mikor bukkan fel egy hasonló bejegyzés.

Kreatív témában nem íródik annyi cikk, hogy havi bontást hozhatnék (főleg magyarul nem), így ezek a cikkek nem éppen szuperfrissek, ami a megjelenés dátumát illeti, de a tartalmuk ugyanolyan releváns, mintha tegnap íródtak volna. Jöjjön tehát öt cikk, amik valami miatt fontosak voltak az elmúlt hónapokban.

Hogyan mozgósítsd a kreativitásodat? | Örömterv

Anita blogján mindig sok a pozitív üzenet, úgyhogy nagyon boldog voltam, mikor láttam, hogy a kreativitásról is írt. Csak egyetérteni tudok az írásával, a gyakorlati tanácsai pedig nagyon hatékonyak.

Wreck this journal kalandok 1 & 2 | From Panka with love

Nagyon szeretem Luca munkáit, ezért nagyon izgatott lettem, mikor láttam, hogy bejegyzés-sorozatot ír a Wreck this journal [Nyírd ki ezt a naplót] című kis könyv elkészítéséről. Ez a könyv eredetileg azzal a céllal született, hogy megtörje „a könyv szent” gondolatát, Luca azonban a „wreck”, azaz „kinyírás” helyett kreatív sketchbooként használja a könyvet. A végeredmény szemet gyönyörködtető.

Simple drawing techniques for anxiety | Mindful Art Studio

Amy a blogján az alkotás meditatív, gyógyító hatásával foglalkozik. Ebben a bejegyzésben néhány szuper ötletet ad arra, hogy mit rajzoljunk/fessünk egy stresszes nap után az ihlet teljes hiányában. A kreatív meditáció remek példáit találjátok ebben a posztban.

How to do bounce lettering | By Dawn Nicole

Szinte hihetetlen, de a kézírás/kalligráfia gyakorlása közben eszembe se jutott, hogy a betűket talán nem egy vonalra kellene helyezni, nyugodtan lehet őket függőlegesen is lehet mozgatni. Ez volt az a bejegyzés, ami először szembesített ezzel, azóta boldogan gyakorlom a kézírás ezen változatát is.

Creating layers using watercolor paints | Laura Bei

Rengetegszer emlegetem itt a blogon a „nedvesre nedves” illetve „szárazra nedves” technikát az akvarell kapcsán, de még sosem részleteztem ezt igazán. Laura ebben a posztban tökéletesen megmutatja, hogy miről is van szó, sok csodás fotóval illusztrálva a munkáját, így angoltudás hiányában is tökéletesen érthető ez a szuper technika.

 

Ők voltak az én kedvenceim. Ti mit olvastatok szívesen az utóbbi időben?


Post a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous Post

Next Post

Adatkezelési tájékoztató | Általános Szerződési Feltételek