Barion Pixel
Blog post

5 újabb illustuber, akit érdemes követni

Ha feltenné valaki azt a kérdést, hogy honnan tanultam a szakmát, gondolkodás nélkül azt válaszolnám: a youtube-ról. Az illustuberek (azaz youtuberek, akik egyben illusztrátorok) szinte mindenről mesélnek, ami a szakmához kötődik: technikákról, motivációról, kreatív blokkról és nem utolsó sorban üzletről. Az 5 kedvencemet már bemutatattam ebben a bejegyzésben, azóta azonban vannak új felfedezések. Íme tehát 5 újabb kedvenc:

James Victore

James valójában grafikus, és ő felelős a youtube-on az igazi s*ggberúgós leckékért. Remek humorral és sok öniróniával ad át nagyon komoly tapasztalatokat, amelyeket grafikusként és tanárként szerzett. Nagy szószólója a kreativitás felvállalásának, vagyis hogy igenis vállald a kockázatot az alkotás kedvéért. Valahogyan mindig sikerül rátapintania, mi az igazán lényeges, és mi az, ami „meg fog oldódni” (vagyis amit te fogsz megoldani a kreativitásod kedvéért).

Jordan Clark

Ha igazi bekuckózós, megnyugtató, meditatív videókat néznél, Jordan a te embered. Sokszor nem is a videók tartalma a legvonzóbb, hanem Jordan nagyon megnyugtató hangja és a fantasztikus esztétikai élmény – ilyen szép kivitelű videókkal ugyanis ritkán találkozik az ember. Jó néhány egyszerű DIY ötlete, festő tutorialja mellett Jordan csatornáján sok mindent találhatsz bullet journal/határidőnapló témában.

Studio Jess

Jess sok egyéb mellett akvarell illusztrációkkal foglalkozik, a stílusa pedig nagyon közel áll hozzám. A leghasznosabb azonban, amit Jess csatornáján tanultam, hogy hogyan nézzünk az illusztratív vállalkozásunkra üzleti szemmel, hogyan érdemes ügynökkel dolgozni, és mit érdemes tudni a gyerekkönyv iparról. Bár Jess mostanában kevésbé aktív, rengeteg jól használható anyagot halmozott föl a csatornáján, amiben el lehet merülni.

Katie Jobling

Katie szűk értelemben nézve a dolgokat inkább képzőművész, mint illusztrátor, és főleg azoknak lehet érdekes, akiket az akril technika mozgat. Bár ez a technika hozzám nem áll annyira közel, mégis nagyon szeretem Katie videóit, mert sokat beszél a szorongás-meditáció-művészet kapcsolatáról, ami számomra a kezdetektől fogva meghatározó. Az angol vidékről készült felvételek pedig csak bónuszpontot érnek. :)

Sara Faber

Sara Berlinben él, és bár anyanyelve német, mégis angolul videózik (szerencsére?).  Ezen a csatornán inkább jó hangulatú vlogokat, mint októtató jellegű anyagokat találhatsz, de kikapcsolódásnak nagyon inspiráló – sok vegán recept, egy kutymó, gyönyörű lakás… Sara egyébként főleg a digitális illusztráció iránt érdeklődők számára lehet újdonság, mivel a munkái nagy részét az iPadjén készíti, erről pedig szakmai infókat is megoszt.

Neked vannak kedvenceid? Oszd meg őket kommentben!

Post a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous Post

Next Post

Adatkezelési tájékoztató | Általános Szerződési Feltételek