Barion Pixel
Blog post

Inktober – csatlakozom!

Nagy bejelenteni valóm van számodra: idén én is csatlakozom az Inktober kihíváshoz!

Ha nem tudod, az Inktober egy művészeti kihívás, aminek az a lényege, hogy az ember október minden napján készít egy képet tussal vagy tintával.

Én egy picit személyre szabtam a kihívást: fekete akvarellel és arannyal fogok dolgozni, és a terv szerint csak minden második nap fogok festeni,így 15 képpel szeretném zárni a kihívást. A koncepciót Katona Hanga inspirálta: a sorozatban szobanövények és absztraktok készülnek majd. Bár az Inktober hivatalosan ad tematikát az egyes napokra, én inkább úgy döntöttem, hogy egy egységesebb – és hozzám közelebb álló – témára fogom felfűzni ezt a projektet. A kész képeket az instagram oldalamon fogom megosztani.

A kihíváshoz egy videósorozat is készül, ahol a festési folyamatot láthatod, miközben grafikai-illusztrációs témákról beszélgetünk. A videókat a youtube csatornámra töltöm fel, érdemes lesz oda gyakran visszalátogatni. Ezúton kérlek, hogy ha vannak kérdéseid, témajavaslataid, itt tedd fel őket kommentben!

Ez a kihívás számomra egy nagyon nagy falat, amit már évek óta figyelemmel kísérek, de sosem éreztem kellő erőt ahhoz, hogy belevágjak. Egy kevés előredolgozás már adott is némi ízelítőt abból, milyen sok munka is lesz ebben a projektben – gondolj csak a videóvágásra, fotószerkesztésre, meg persze magára a festésre. Éppen ezért úgy tervezem, hogy erre a hónapra szüneteltetem a blogbejegyzéseket, illetve maximum a videókat fogom megosztani itt.

Te csatlakoztál már az Inktober kihíváshoz? Mik voltak a tapasztalatok?

Comment (1)

  • Luca

    október 3, 2019 at 8:59 de.

    Szia! Inktoberrel 4 éve találkoztam először, gyorsan vettem pár száz forintért tust és tollat. Pár kép készült csak, de ez a fajta nem jött be. Aztán 2016-ban volt az első teljes hónap, vegyes technikával: használtam tust, akvarellt, színes filcet és fekete tollat. Következő évben talán 3 kép készült, akkor egy másik- saját- kihívást próbáltam teljesíteni (365 nap=365 rajz), amiatt nem volt rá időm. Viszont tavaly, úgy hogy egy-két nappal előre megrajzoltam ceruzával, tollal pedig mindig a napján, készült el az eddigi legjobb inktoberem. Nem követtem egyszer sem egyik listát sem, idén viszont van egy, amit nagyjából fogok követni.

Post a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous Post

Next Post

Adatkezelési tájékoztató | Általános Szerződési Feltételek