Barion Pixel
Blog post

Január!- letölthető színező #37

Alig hiszem el, de újra közös festésbe kezdünk!

A tavalyi überkaotikus év után úgy döntöttem, hogy visszatérünk a régi rendszerhez: a jól bevált letölthető sablonokhoz és a növényes-állatos tematikához.

Az idei évben egy naptár készül majd, minden hónapban egy illusztrált oldallal, így decemberre már egy kész 2025-ös naptárral várhatod az új évet.

A januári oldal festéséhez te is csatlakozhatsz, hiszen élőben közvettem a Youtube-csatornámon, 2024. 01. 20-án (szombaton) 16.00 órás (CET) kezdéssel. Ha nem tudsz részt venni, de szívesen festenél velem, a videó természetesen visszanézhető marad.

Így csináld

Először töltsd le a sablont a blogkönyvtárból. Ehhez fel kell iratkoznod a hírlevélre, és pár percen belül (amint visszaigazoltad a feliratkozást) már meg is kapod a jelszót, ami a blogkönyvtár eléréséhez szükséges. (Ha nem kapod meg, a Spam vagy Promotions mappában is nézz körül, illetve a jelszó a feliratkozást megerősítő oldalon is ott van). Ha már feliratkoztál, a jelszót megtalálod az utolsó hírlevél alján.

botanikai naptár színező - január

A letöltött fájlban 3 PDF-et találsz: az egyiken csak a naptárat találod, a másikon csak a grafikát, a harmadikon mindkettőt együtt, A4 méretben. Nyomtasd ki a számodra megfelelő változatot. Ha kisebben vagy nagyobban szeretsz dolgozni, nyugodtan nyomtasd más méretben.

Ha akvarellel festesz, figyelned kell, hogy akvarell papíron dolgozz, ehhez két opciód van:

 1. egyből akvarell papírra nyomtatod a sablont. Ekkor arra kell figyelned, hogy ne legyen túl vastag a papír, 180 grammnál vastagabb papírt már nem biztos, hogy elvisz a nyomtató.
 2. kinyomtatod a sablont fénymásoló papírra, majd lightbox (ablak) vagy indigó segítségével átrajzolod a kedvenc akvarell papírodra.

Ebben a videóban 5 technikát mutatok a sablonok akvarell papírra történő átmásolására.

Ha nem akvarellel dolgozol, akkor is mindig figyelj rá, hogy az általad választott technikának megfelelő papíron dolgozz.

Most már nincs más hátra, mint részt venni a közös festésen és megosztani a kész alkotást! Ha kiteszed az instagramra, mindenképp jelölj meg @imeldagreens néven, vagy küldd el a munkádat emailben/facebookon keresztül.

Comments (2)

 • Kovácsné Vincze Anikó

  február 17, 2024 at 12:18 du.

  Szia! Nagyon tetszik minden tőled! Ahogyan összeállítod a munkameneteket, a precizitásod, de legfőképp a stílusod. Szeretnék veled együtt képeket készíteni!
  Szeretnék jelszót a letöltésekhez.
  Hálásan köszönöm a lehetőséget! Üdvözlettel:Anikó

  1. Imelda

   március 28, 2024 at 11:40 de.

   Kedves Anikó! Ne haragudj, csak most láttam a kommentedet. Megtaláltalak a hírleveles kontaktjaim között. Nem érkezett meg számodra a visszaigazolás, és ezzel együtt a jelszó?

Post a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous Post

Next Post

Adatkezelési tájékoztató | Általános Szerződési Feltételek