Barion Pixel
Blog post

Kreatív kihívás: ismétlődő minták Vol. 3 – fess velünk!


Meg tudja valaki mondani, hol kezdődik a Hagyomány, nagy H-val? Kicsit furcsa érzés, mégis hagyománynak kezd hatni, hogy nyáron egyhetes kreatív kihívás van az Imelda Green’s blogon, úgyhogy uccu neki, itt a harmadik! Ha kreatívnak érzed magad, vagy ha nem érzed magad kreatívnak; ha próbáltál már festeni, vagy ha még soha; ha van időd, vagy ha nincs – csatlakozz hozzánk!

Mi ez?

Az alkotásban talán a legnehezebb lépés az első: a ülni a fehér papír előtt és gondolkodni, hogy mi következik most. Éppen ezért két évvel ezelőtt úgy döntöttem, hogy egy héten keresztül minden nap festeni fogok. Nem sokat, és nem komplex dolgokat, csak hogy belerázódjak, és ne kelljen minden alkalommal megküzdeni a fehér papír frásszal.

A sikeren felbuzdulva tavaly közösségi formában zajlott a kihívás, többen együtt alkottunk egy tematikára – az eredeti tervhez hasonlóan ismétlődő mintákat festettünk. Az ismétlődő minták (avagy organikus kompozíció, hogy kedvenc grafika tanáromtól megtanultam) szépsége, hogy ha egyszer kitalálod a témát, utána már gondolkodás nélkül, felszabadultan festhetsz – avagy meditálhatsz, ki hogyan fogja fel.

Így zajlik majd

Ha már részt vettél a kihíváson tavaly, akkor nem lesz minden új a számodra, néhány dolgon viszont változtatok – például a tematikán.

Tavalyhoz hasonlóan ismét minden nap egy új témával leplek meg. Ebben a témában festünk, de ez persze csak egy támpont, ha saját ötleted van, természetesen fesd azt! Az új témákat a Facebook eseményen, és az Instagramon találod majd, ahova az aznapi elkészült munkát is feltöltöm.

Ha van kedved, te is megoszthatod az alkotásod, még saját hashtagünk is van: #kreativkihivas

Watercolor palm leaves - join the one week art challenge

Mikor?

A tavalyi 7 napos kihívás helyett idén csak 6 napig tart a mulatság,

aug. 6-11-ig

– határozottan nem ideológiai, hanem gyakorlati okokból, 12-étől ugyanis egy rövid időre elköltözöm az íróasztal mellől – de azért persze te folytasd, ha van kedved!

Inspirálódj!

Ha elolvasod a tavalyi és tavalyelőtti kihívásról szóló beszámolókat, biztosan kedvet kapsz az ideihez – arról nem beszélve, hogy ezek az élő bizonyítékok rá, hogy a „nincs időm” nem jó kifogás. Apropó: kifogásokat mindig talál az ember, hogy ne alkosson – én is – de ez a kihívás pont jó rá, hogy leromboljuk őket: rövid ideig tart, kevés időt kíván (mondjuk napi 20-25 percet) és semmilyen kézügyességre nincs szükség. Amire szükség van: bátorság, játszókedv, jó humor, meg persze némi festék, ecset meg papír.

Csatlakozz a Facebook eseményhez, és kövesd az Instát, hogy ne maradj le a kezdésről. Csapjunk a lecsóba! :)


 

Post a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous Post

Next Post

Adatkezelési tájékoztató | Általános Szerződési Feltételek