Barion Pixel
Blog post

Nagy közös színkör festés

A színkör azon projektek közé tartozik, amit a legtöbben már festettek – és a legtöbben utálnak. Nagyon sokáig nekem sem volt a szívem csücske – mindaddig, ameddig rá nem jöttem, hogy ez az egyik legjobb módja annak, hogy megismerjem a festékeimet. Ha úgy érzed, tartogat még számodra kihívásokat a színkeverés, akkor itt az idő félretenni az idegenkedést, és kipróbálni, milyen is színkört festeni.

Az alábbi videóban velem párhuzamosan is tudsz festeni, mert valós időben festem végig a színkört. A videó második felében pedig arról is beszélünk, hogy miket tudsz leolvasni erről a táblázatról, és a színkeverés gyakorlása mellett mire is jó, ha lóg az íróasztalod fölött egy színkör.

Így csináld

Először töltsd le a sablont a blogkönyvtárból (egyéb nyomtatható anyagok polc). Ehhez fel kell iratkoznod a hírlevélre, és pár percen belül (amint visszaigazoltad a feliratkozást) már meg is kapod a jelszót, ami a blogkönyvtár eléréséhez szükséges. (Ha nem kapod meg, a Spam vagy Promotions mappában is nézz körül, illetve a jelszó a feliratkozást megerősítő oldalon is ott van). Ha már feliratkoztál, a jelszót megtalálod az utolsó hírlevél alján.

letölthető színkör sablon

Nyomtasd ki a színkör sablont. A letöltött fájl egy PDF, amin A4 méretben szerepel a sablon. Ha kisebben vagy nagyobban szeretsz dolgozni, nyugodtan nyomtasd más méretben.

Ha akvarellel festesz, figyelned kell, hogy akvarell papíron dolgozz, ehhez két opciód van:

  1. egyből akvarell papírra nyomtatod a sablont. Ekkor arra kell figyelned, hogy ne legyen túl vastag a papír, 180 grammnál vastagabb papírt már nem biztos, hogy elvisz a nyomtató.
  2. kinyomtatod a sablont fénymásoló papírra, majd lightbox (ablak) vagy indigó segítségével átrajzolod a kedvenc akvarell papírodra.

Ebben a videóban 5 technikát mutatok a sablonok akvarell papírra történő átmásolására.

Ha nem akvarellel dolgozol, akkor is mindig figyelj rá, hogy az általad választott technikának megfelelő papíron dolgozz.

Ha van kedved, oszd meg velem a kész színkört! Ha kiteszed az instagramra, mindenképp jelölj meg @imeldagreens néven, vagy küldd el a munkádat emailben/facebookon keresztül.

Post a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous Post

Next Post

Adatkezelési tájékoztató | Általános Szerződési Feltételek