Barion Pixel

Készítsd te a naptáradat 2018-ban!

Create your own calendar in 2018 - ideas and downloadable calendar template

Az egyéni alkotásnál már csak egy jobb dolog van: a közös alkotás. Na jó, itt most kicsit megbicsaklott az őszinteség a PR javára; valójában pánikba esek, ha úgy kell alkotnom, hogy mások is dolgoznak körülöttem, most azonban kicsit más a helyzet: arra invitállak, hogy alkoss velem naptárat 2018-ra!

Az Imelda Green’s blogon lassan már hagyománnyá válik a havonta letölthető naptárak sorozata, de így az ünnepek alatt előfordulhat, hogy neked is akad néhány perced az alkotásra. Így aztán a tavalyihoz hasonlóan idén is alkottam egy üres naptársablont, amit a blogkönyvtárból letölthetsz, majd kedvedre dekorálhatsz.

Mit?

Egy naptár megalkotása azért is jó feladat, mert 12 képet alkotsz egy tematikára felfűzve. Majdnem úgy, mint egy kreatív kihívásban.  A képeket összefűzheti bármi a témától kezdve a színpalettán át a felhasznált médiumig. Akár egy tematikus instagram fiók – azzal a különbséggel, hogy a képek száma nem végtelen. Íme néhány ötlet!

  1. A virágos – 2016-ban az Imelda Green’s blogon is a virágos tematika dívott. Van abban valami igazán természetközeli, ahogy az ember átgondolja, milyen növény is passzol az adott hónaphoz.
  2. A zodiákus – csillagjegyeket vagy csillagképeket festeni az adott hónapra annyira egyértelmű téma, hogy az ember szinte el is felejti. Ha pedig olyan űrbolond vagy, mint én, akkor nem is kérdés, hogy mi kerüljön az idei naptárba! (psssszt. Lehet, hogy ez még a blogon is előkerül majd!).
  3. Az állatkás – ahány macska, annyi póz, szín, karakter, a 12 variáció megtalálása még csak nem is kihívás. A macskát persze helyettesítheted a kedvenc állatkáddal, szerintem a gazdája még egy aranyhalban is meglátja a 12 különböző karakterjegyet.
  4. Az absztrakt – vízfestékpacát festeni maga a katarzis, idén már vissza is köszönt a letölthető naptárokon. De gondolkozhatsz ismétlődő mintákban is, ha csatlakoztál az idei vagy a tavalyi kihíváshoz, nem lesznek gondjaid az ötletekkel.
  5. A fotós – egy pillanatra vonatkoztass el a 12 családi fotótól, itt most másról van szó. Válogass az instádról, vagy nézd végig az elmúlt hónapok képeit és válaszd ki a legszebbeket, amik a leginkább kifejezik az adott hónap hangulatát. Még nem csináltál ilyet? Íme egy remek kihívás 2018-ra! Keresd a hónap esszenciáját fotókban!

Create your own calendar in 2018 - ideas and downloadable calendar template

A képek forrása: 1, 2, 3, 4, 5

További ötletekért nézz körbe a tavalyi posztban!

Miért?

A rajzolás, festés az év végi visszatekintésnek és a jövő évi tervezgetésnek is remek formája lehet. Még ha nem is konkrétan a következő évet tervezgeted, egy naptár készítése közben tudattalanul is a jövővel foglalkozol, a terveid, gondolataid kikristályosodnak. Alkotás közben lelassulsz, míg az agyad a háttérben munkálkodik, ami segít lezárni az elmúlt évet is.

Hogyan?

A blogkönyvtárban megtalálhatod a 2018-as naptársablont, amelyet ingyenesen tudsz letölteni. A blogkönyvtár eléréséhez a hírlevélben kapod meg a jelszót, ha még nem iratkoztál fel, most itt az idő. :) Ha már feliratkoztál, a jelszót az utolsó hírlevél alján találod.

A naptárat A4 formátumban készítettem, de ne tartson vissza semmi attól, hogy kisebb vagy nagyobb méretben nyomtasd ki, mindez csak attól függ, mik az elképzeléseid a naptáraddal. A hónapok nevei hiányoznak, így akár kalligrafikus betűkkel te is felírhatod őket. A papírminőségre idén is figyelj, gondold át előre, milyen technikát használsz majd, és ennek megfelelően válaszd ki a papírt! Ha nincs kedved spirálozni a kész munkát, használj klipszet, spárgát vagy pékzsineget, azokkal is szuper módon fel tudod akasztani a naptáradat a falra.

Create your own calendar in 2018 - ideas and downloadable calendar template

Jó munkát, boldog alkotást neked! Ha elkészültél és megosztanád a munkád az instagramon, ne felejts el bejelölni rajta (@imeldagreens), nagyon kíváncsi vagyok!


Post a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous Post

Next Post

Adatkezelési tájékoztató | Általános Szerződési Feltételek