Barion Pixel

Letölthető ajándékkísérők – így zajlott a decemberi kreatív kihívás

December art challenge - downloadable gift tags

Emlékeztek még, hogy november végén kreatív kihívást hirdettem decemberre? Nos, lassan itt a karácsony és a kihívás is a végéhez közeledik, ezért itt az idő megosztani a tapasztalatokat – nem mellesleg pedig összeállítottam egy letölthető ajándékkísérő csomagot a legjobbnak ítélt rajzokból.

Hogy lesz rá időm?!

Ez a pánikszerű mondat már a kihívás-váró bejegyzésben is felvetette a fejét – nem véletlenül. Ne is kerülgessük a forró kását: nem volt. Ennek megfelelően még csak megközelítőleg sem sikerült tartani a projekt kihívás-jellegét, valójában három ülésből valósult meg az a 13 rajz, ami a 24-ből elkészült. Persze szívathatnám magam azzal, hogy egy nagy kudarcnak ítéljem meg ezt az eredményt, de nem teszem. Miért? Mert mindennek ellenére hasznos volt!

Mit tanultam ebből?

A projekt eredeti célja az volt,  hogy nap mint nap alkossak valamit, és ezáltal kisebb hűhót csapjak az alkotás folyamata körül. Ami azt illeti, ez mindenképp megvalósult decemberben, még ha nem is ennek a kihívásnak köszönhetően. A december még egy Imelda Green’s méretű mikrovállalkozás életében is az év leghektikusabb hónapja, még ha nem is így terveztem eredetileg. Mindazonáltal a következő kihívást egy jóval nyugodtabb hónapra fogom időzíteni.

Ugyanakkor időhiány ide vagy oda, azért ilyen kis rajzocskákat összehozni valóban nem nagy idő. Ha nem így lenne, még 13 sem készült volna el közülük. :) Persze ha az ember időhiányról beszél, a kisördög mindig felemeli a mutatóujját odabenn és megszólal: „Mindenkinek arra van ideje, amire szakít!” A mostani kihívás egyik tanulsága az lett, hogy jó dolog a szabad alkotás, de bizonyos helyzetekben még jobb a punnyadás néven ismert passzív pihenés. Van az úgy, hogy az ember nem kreatív. És olyan is van, hogy annyi órában kreatív, hogy a maradék hangyakukinyi időben inkább nem alkotással foglalkozik. És ez így rendjén van.

Ami a formátumot illeti, ismét bebizonyosodott, hogy az A4 egyszerűen túlbonyolítja az életet. Kézben cipelt mappák, táskába be nem gyűrhető papírok… Legközelebb vagy sketchbookba dolgozunk, vagy legalább A5 formátumban fogok kihívást teljesíteni. Meggyőződésem, hogy nagyobb sikerrel zajlott volna ez a decemberi kihívás, ha könnyebben magammal tudom hurcolni a felszerelésemet.

Használd ajándékkísérőnek

Kétségtelen, hogy az alkotás legjobb része maga a folyamat, amikor létrejön valami a kezed alatt, ugyanakkor kár lenne az asztalfiókban rejtegetni a szebbnél szebb kreációkat. Rengeteg ötletet találhatsz az alkotásod praktikus felhasználására, én azonban úgy döntöttem, hogy idén a csomagoláson szeretném viszontlátni a kihívás során készült rajzaimat. Ha te is részt vettél a kihíváson, akkor csatlakozhatsz te is: a vonalak mentén vágd a papírt, majd fűzd fel a rajzokat egy fonalra, és már kész is vannak a szuper-személyes ajándékkísérőid.

Ha hozzám hasonlóan neked sem volt időd túl sokat kreatívkodni decemberben, vagy nem vettél részt a kihíváson, akkor sincs azért nagy baj. A legjobbnak ítélt rajzokból most összeállítottam egy 7-részes ajándékkísérő gyűjteményt, amit elérhetővé tettem a blogkönyvtárban. Ha tetszenek, akkor csak annyi a dolgod, hogy letöltöd és kinyomtatod őket, és már mehetnek is a fa alá az ajándékokra. A blogkönyvtárban az ajándékkísérőkön kívül mindenféle ingyenesen letölthető anyagot is találsz, az eléréshez csak fel kell iratkoznod a hírlevélre. Ha már feliratkoztál, keresd a jelszót az utolsó hírlevél alján.

December art challenge - downloadable gift tags

Csatlakoztál a kihíváshoz? Neked hogy sikerült? Van tapasztalatod másmilyen kreatív kihívásban? Oszd meg velünk kommentben!


Post a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous Post

Next Post

Adatkezelési tájékoztató | Általános Szerződési Feltételek