Barion Pixel
Blog post

Skillshare kisokos

Mi a Skillshare?

A Skillshare egy online kurzus oldal, ahol ingyenes és prémium videó kurzusok vannak jelen. A prémium előfizetők az oldalon található több ezer kurzus bármelyikét megnézhetik, az ingyenes felhasználók csak az ingyenes kurzusokat vagy azokat, amikhez egy oktató ingyen jegyet adott. Mivel ez egy amerikai platform, a kurzusok angol nyelvűek (bár némelyikhez van felirat). Lehet havi vagy éves előfizetést választani, és addig éred el a prémium kurzusokat, ameddig van előfizetésed.

Hogyan tudom használni a platformot?

Ahhoz, hogy kurzusokat nézz a platformon, mindenképp regisztrált tagnak kell lenned. Választhatod az ingyenes vagy a prémium tagságot. 

Ingyenes tagság: ezzel az ingyenes kurzusokat tudod megnézni, vagy ha kapsz ingyen jegyet egy adott oktatótól, akkor az ő adott kurzusát.

Prémium tagság: ezzel az oldalon lévő kurzusok közül bármelyiket megnézheted. Ha nem tudsz dönteni, van ingyenes próbaidő, ameddig kipróbálhatod, milyen prémium tagnak lenni. Ha “csak úgy” regisztrálsz a próbaidőre, akkor 2 heted van nézelődni, ha egy oktató linkjén keresztül, akkor egy hónapod van erre. Ezzel egyébként az adott oktatót is támogatod. Ha szívesen kipróbálnád a prémium tagságot egy teljes hónapig és egyben engem is támogatnál, itt tudsz regisztrálni. 

Miben jobb vagy rosszabb ez, mintha megveszek egy online kurzust?

Azért jobb, mert nagyon alacsony áron nagyon sok jó minőségű kurzust tudsz megnézni (sőt, ha ügyesen használod, akár az ingyenes próbaverziót kihasználva ingyen is nagyon sok jó tartalomhoz juthatsz).

Annyiban azonban rosszabb, hogy csak addig éred el a kurzusokat, ameddig előfizető vagy. Amint megszűnik a prémium tagságod, nem tudod visszanézni azokat a kurzusokat sem, amiket egyszer már megcsináltál.

Miért publikálsz itt kurzusokat, mikor van saját online kurzus oldalad is?

Bár a közösségi felületeimen magyarul kommunikálok, van egy kisebb külföldi követőtáborom is. A Skillshare kurzusaim első sorban nekik szólnak, de természetesen nem szeretném kizárni ebből azokat a magyar követőimet sem, akik beszélnek angolul.

Mivel a külföldi követőbázisom aránylag kicsi, ezért nagy segítség számomra, hogy a Skillshare saját algoritmussal rendelkezik. Ez lehetővé teszi, hogy olyan embereket is elérjek, akik amúgy nem szeretnének egy nagyobb összeget invesztálni az én különálló kurzusomba. Ha szívesen segítenél, hogy jobban teljesítsen a kurzusom az algoritmusban, kérlek hagyj értékelést (review) és/vagy tölts fel hallgatói munkát (student project). Ezek mind nagyban hozzájárulnak, hogy előrébb kerüljön a kurzusom a keresésekben.

Milyen kurzusaid vannak fenn a Skillshare-en?

1. Negatív festés – ginkgo levelek (ez egyébként magyarul is elérhető)

2. A színkeverés alapjai akvarellel – fess kristályokat!

3. Fesd meg a csillagképed! – akvarell textúrák kezdőknek

4. Merülj alá a rózsaszínbe! – 4 projekt lépésről lépésre

Ezeket mind meg tudod nézni prémium előfizetőként.

Post a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous Post

Next Post

Adatkezelési tájékoztató | Általános Szerződési Feltételek